Sista veckorna av januari betyder att många har några ytterst skramlande kronor kvar på bankkontot. Ta tag i problemet direkt och leta reda på någon av dina teknikprylar hemma som ligger och skräpar. Det är faktiskt den typen av saker som säljs snabbast på Blocket just nu.

spargrisSom känt är det väldigt knepigt för majoriteten av befolkningen att överleva januari dagarna innan löning och barnbidrag. Lönen är densamma men oftast har utgifterna varit bra mycket högre. Bra tips är äta det som finns sparat i frysen, göra matlådor och att tänka säsongsvaror när du planerar middagen. Andra rensar ur garderoberna och säljer sina icke nödvändiga tillhörigheter på loppis. Eller varför inte välja att sälja någon av de mindre önskvärda julklapparna?

Enligt Göteborg direkt är det just elektronik-produkterna man ska prioritera att få iväg denna tid på året. Du kan få in några extra slantar på kontot genom att rensa hemma och slänga iväg telefoner, surfplattor eller Tv-spel som ligger i förrådet och skräpar. I skrivande stund är det faktiskt denna typ av prylar som är några av de snabbast säljande på Blocket.

Även pantbankerna brukar kunna känna av den fattiga tiden av januari med att ha fler kunder än vanligt. Många kommer in och vill pantsätta sina guldsmycken, klockor och konst. Sedan när skatteåterbäringen kommer runt sommartid är det många som springer iväg och hämtar ut sina föremål igen.

Bättre koll på ekonomin

Även alla företag som hjälper till med lån och sparande jobbar som i en guldgruva precis innan juletider,  men också månaden därefter. Då kontot sinat rejält är det viktigt att tänka extra mycket på att ha kontroll över ekonomin. Man vill inte hamna i skuldfällan, vilket kan vara väldigt vanligt just efter jul- och nyårsveckan. Många är tack och lov medvetna om detta och har bra rutiner för att hålla koll. Här skrevs det tidigare om att Kronofogden idag till och med får in färre ärenden angående sms-lån. Detta är självklart ett gott tecken som bevisar att fler fått förståelse om hur man på bästa sätt använder den typen av lån om behovet skulle falla sig in.