Lever du som många svenskar på krediter och smålån så kan det vara dags att rensa upp. Smålån hos olika långivare växer sig snabbt stadigt och drar på sig mer ränta än nödvändigt. Gå den smarta vägen och ta ett saneringslån som gör din vardag enklare och din ekonomi stabilare.

När du tvingas dras med flera lån som växer i antal, tjänar du i stort sett alltid på att samla ihop dem, betala av dem och återbetala med ett enda lån – ett så kallat samlingslån. Genom att samla lån höjs också din kreditvärdighet till det bättre. Många tar små lån utan att tänka sig för, vilket kan ge tråkiga efterföljder. Följ det bästa rådet enligt artikeln ovan.

”Den första frågan du ska ställa dig är om du måste låna, eller du bara har lust att ta ett lån.”

betala tillbaka lånEtt billigare lån

När du kommer till en långivare med en massa smålån i bagaget så är det stor chans att denne erbjuder dig ett lån till ett betydligt billigare pris om du löser samtliga lån med det nya, helt enkelt på grund av den anledningen att mindre lån kräver högre ränta och större lån mindre. Saneringslånet kan också vara ett bra sätt för att sakteligen göra dig av med betalningsanmärkningar som tidigare lån i högen eller impulsiva köp har lämnat efter sig. Dock kan en del långivare vara strikta även med det villkoret så du gör bäst i att leta upp en aktör hos en låneförmedlare som jämför flera finansiella institut med varandra och listar dem som riktar sig specifikt till skuldsatta med betalningsanmärkningar.

En annan fördel med samlingslån är att du på samma gång skulle kunna be om lite mer pengar utöver den summa som täcker övriga lån. Du kanske behöver extrapengar till något viktigt som en renovering eller en resa du så länge behövt.