Använder du samma hudvårdsprodukter året om? Då är du genast sluta upp med det, för huden behöver olika omvårdnad beroende på väderleken och speciellt viktigt är det att inte göra samma på vintern som du gör på sommaren. Så här anpassar du din hudvårdsrutin.

På sommaren är det extra viktigt att ha hudvårdsprodukter som skyddar en mot solens starka UV-strålning, och på vintern är det viktigt att huden får fukt och fett. Därför är det svårt att använda samma hudvård året om, i stället behöver du anpassa din hudvårdsrutin efter årstiden. På sommaren behöver du en sorts hudvård och på vintern en annan, och samma gäller för själva rutinen kring hudvården.

Så ska du ändra din hudvårdsrutin

Sommartid är det viktigt att säkerställa så din hy skyddas från solen, men på vintern är detta inte lika viktigt men fortfarande något som du såklart ska göra. Däremot är det viktigare att du ändrar om kring vilka produkter du använder. Något som till exempel Expressen tipsar om är att byta ut dina rengöringsprodukter till att börja med. Vinterhy är känsligare än sommarhy, och därför behöver du se till att använda mildare produkter speciellt vid tvätt. Dessa produkter ska du byta ut:

  • Rengöringsgel till rengöringsmjölk
  • Rengöringsvatten till rengöringskräm
  • Stark rengöringsmousse till rengöringsbalm
  • Micellärengöringar till mild rengöringsmousse
  • Addera rengöringsolja

Som förstått av listan ovan ska du alltså byta ut produkter som innehåller tensider som torkar ut och i stället använda fetare rengöringsprodukter för att inte skölja bort hyns naturliga oljor som faktiskt bildar en skyddande barriär på vår hud under vintertid. Tänk bara på att vara sparsam när du doserar din ansiktstvätt, för du glömmer väl inte att fett löser fett och det vill vi inte ska hända. När det sedan kommer till vilka produkter du ska satsa på så rekommenderas att du väljer serum och olja först och främst samt sedan en fetare kräm än vad du skulle ta på dig på sommaren. Tips är att välja produkter med hyaluronsyra i för denna binder fukt i huden – vilket är precis vad vi vill göra under vintern!