På sommaren måste vi se över hur vi sköter om vår hy. Solens starka strålar kan skada och det måste vi skydda oss mot, samtidigt som man kanske vill ha en fin gyllenbrun färg. Vissa får även problem med finnar av alla feta solkrämer och salta bad. Här får du tips på hur du tar hand om din hud i sommar.

När det är sommar och sol måste du se över vad du har i badrumsskåpet, för det du ändvänder på hösten och vintern lämpar sig inte för sommarvärme och solljus. Handla produkter från Dermalogica på Hudoteket.se och ta del av följande smarta hudvårdstips som passar sig för sommaren.

Vård som din hud kommer att cravea

Bra att veta är att hudvård är ganska individuellt, så bra är att prova dig fram kring va som fungerar för dig. Men för att veta vad du ska prova så kan du behöva tips på vad som funkar för andra. Några tips är att skaffa en Tan Optimizer som förbereder huden för solen, en body scrub som tar bort döda hudceller och bidrar till en jämnare solbränna, ekologisk solkräm för att slippa onödiga gifter och en riktigt bra after sun som svalkar efter en dag i solen, läs mer tips här.

Så slipper du sommarakne

Många har problem med uppblommande akne på sommaren, det kan bero på att man svettas mer, använder solkräm och att porerna på så vis täpps igen. I en artikel från Expressen tipsas det om hur du slipper just detta. Köp ett solskydd som passar just din hudtyp, på samma vis som du köper en ansiktskräm som passar din hudtyp. Slarva inte med rengöring och ha en bra balans med fukt, det ska inte vara för mycket eller för lite.

Säkra brännan på ett smart sätt

Det handlar inte bara om att skydda sig mot solen, utan att också sola på ett skonsamt sätt som ändå ger en bränna. I Metro Mode tipsas det om att du ska lägga grunden för din bränna genom peeling och fukt, vårda huden under och efter semestern genom skonsam och effektiv rengöring och att tillföra massor med fukt.