För dig som funderar på att köpa smycken så kan det kännas knepigt och som om det finns i det närmaste oändligt med alternativ som är svåra att överskåda. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt. En bra lösning är att ta sig en titt på butiker på internet istället för att besöka fysiska butiker.

När du väljer att besöka webbutiker kan du lätt få överblick på alla smycken inom en kategori eller ett visst märke – här hittar du alla halsband från Efva Attling till exempel – och kan även få betala mindre för samma saker som säljs i fysiska butiker. En anledning till de lägre priserna – som ofta till och med är lägre än taxfree-butiker på flygplatser – är självklart att en webbutik inte behöver ha en fysisk butik med butikspersonal, utan helt enkelt kan ha ett kontor och ett lager som varor skickas från.

Växande popularitet för e-handel

En annan anledning till det lägre priset är att det ofta går att få rabatter och erbjudanden online som inte går att tillgå i fysiska butiker – och ofta går det dessutom att få billigare eller fri frakt när ett visst handelsbelopp har uppnåtts. Det är därmed inte märkligt att näthandel har vuxit så mycket i popularitet under de senaste åren – även när man räknar bort att pandemin har skyndat på utvecklingen ännu mer än vad som kanske annars hade skett.

“E-handeln växer snabbt. […] Och det finns ingen anledning att räkna med att kunderna går tillbaka till butiker”, skriver Sara Bränström för Svenska Dagbladet.