iPhone är utan tvekan en av världens mest populära mobiltelefoner. Ända sedan Apple lanserade den första modellen år 2007 har företaget lanserat allt modernare och mer innovativa modeller som fått oss konsumenter att bli alltmer imponerade av dagens teknologi. Men är iPhone verkligen så bra som Apples marknadsföring ger sken av?

Om man besöker en elektronikaffär idag hittar man en myriad av olika telefonmodeller; allt från tillverkare som Samsung och Nokia till Apples iPhone, som på flera olika sätt skiljer sig från Android-modellerna. Sverige är ett av de länder där många konsumenter väljer iPhone, men frågan är vilka fördelar som egentligen finns med Apples modeller?

Fördelar med iPhone

  • Operativsystemet håller hög kvalitet. Även om det kan förekomma mindre problem håller systemet måttet och en omstart räcker oftast för att lösa eventuella strul.
  • Frekventa uppdateringar. Apple tillhandahåller ofta uppdateringar för iPhone för att säkerställa att kunden har senaste möjliga design och funktioner.
  • Först med nya appar. Som iPhone ägare har man ofta tillgång till nya appar snabbare än vad Android-ägare har.
  • Säkerhet. Eftersom iCloud erbjuder back-up kan man vara säker på att allt är sparat om mobilen skulle bli förstörd.
  • Tillgänglighet vad gäller reservdelar. Eftersom iPhone är en väldigt populär telefon kan man vid behov enkelt hitta olika reservdelar eller få mobilen lagad.

Nackdelar med iPhone

Allt är såklart inte guld och gröna skogar när det kommer till iPhone, det ska man ha klart för sig. Och som MacWorld uppmärksammat så är deras konkurrent Samsung inte långsamma på att peka ut vilka fel som finns, vilket man gjort i en serie reklamfilmer som man valt att kalla ”Ingenius”. Reklamkampanjen är uppbyggd i korta videos där man får följa en Apple-anställd som försöker besvara frågor från kunderna som hela tiden jämför olika iPhone-modeller med Samsung S9 (som reklamerna syftar till att promota) och det går inte riktigt bra för killen att försöka övertala kunderna att välja iPhone. Men huruvida vad som sägs i filmerna är sant eller inte lämnar vi osagt. Här är en av reklamfilmerna som uppmärksammar hur man måste köpa en extra adapter för att kunna använda sina gamla hörlurar i en ny iPhone X telefon:

Oavsett om Samsungs reklamvideos stämmer i faktan eller inte så ska du tänka på att inköpet av en mobiltelefon alltid handlar om ett individuellt val i slutänden. Om du är intresserad av en enkel och innovativ telefon som erbjuder hög säkerhet är iPhone definitivt ett alternativ att ha i åtanke.