Att handla på rea är något många har en hat-kärlek till. Men faktum är att man kan göra bra fynd bara man vet hur man ska gå tillväga bland de röda prislapparna.

 

pexels-photo-38102Några gånger per år rear företag och affärer ut sina produkter till bra priser, och snart är det dags för sommarrean. Även om sommarrean är utspridd under en längre tid och inte har ett lika specifikt startdatum som mellandagsrean eller Black Friday kan det vara värt att vara ute i tid på stan, för att få tag i de bästa fynden. Det finns såklart även e-handelsföretag som är specialiserade på rea och har kampanjer året om om man föredrar att shoppa hemifrån. På sidor som Fyndiq kan man exempelvis ofta hitta billiga smycken, kläder, leksaker och annat. Enligt Göteborgsposten växer e-handeln och blir viktigare för varje år i reasammanahang.

Tips för att handla på rea

De bästa tipsen för den som vill handla på rea är att tänka ut i förväg vad man ska köpa och att göra en lista, så att man ligger steget före, vet vart varan är billigast och inte gör onödiga spontanköp, skriver Café. Det kan även vara en god idé att prova eventuella kläder innan köpet eller rean drar igång för att så enkelt och effektivt som möjligt kunna handla det man planerat. Detta skriver Expressen, som även menar att man bör fråga sig själv vad man verkligen behöver och se upp för eventuella bedrägerier. Vissa affärer kör ibland med reaskyltar som ett försäljningstrick när egentligen priserna är precis likadana som innan.

 

”Många säger att det är rea fast det inte är rea. Använd Pricerunner eller Prisjakt för att kolla att det verkligen är ett bra pris”, säger Christina Söderberg, sparekonom på Compricer.se.