I dag skriver vi om den hägrande julen och hur man kan fira denna, kanske på en weekend i huvudstaden Stockholm eller på ett lyxhotell någonstans. Om inte annat är det ett smart tips att inhandla julklapparna i stan med stort S innan julhetsen är full igång.

julpyntJa en julresa är vanligare än många kanske tror, det är nämligen en hel del som föredrar att åka bort vid jul, fira någon annanstans än hemmavid, kanske på en varm ö i Söderhavet eller i en mysig stad där juleljusen blinkar förföriskt och magiskt i vinternattens tysta köld. I tidningen Dagen kan vi läsa om hur många faktiskt firar jul utomlands genom att besöka Svenska kyrkan och delta i allt från mässor till julmarknader som ordnas med hjälp av en hel massa frivilliga arbetare. Den som vill ha en klassisk julkänsla kan alltså besöka en av Svenska kyrkans alla olika forum världen över, även i Stockholm eller någon annanstans i Sverige givetvis.

Att tänka på inför hotellbokning

Men om man väljer att antingen fira julen eller kanske julhandla på plats i Stockholm, så behöver man allt som oftast ett hotell att sova på, om man nu inte har släkt i staden- det kan man göra via stockholmshotell.com. I en artikel som nyligen utkom i Expressen kan vi läsa om de misstag som många gör när de bokar just hotell, som är viktigt att hålla reda på för att inte hela resa ska bli förstörd. Vi listar tipsen från artikeln här nedan:

  • Ha koll på dina datum, på exakt klockslag och på tidszon om du ska flyga någonstans längre bort.
  • När du bokar rum via hotellet och inte via en onlineresebyrå så får du ofta ett bättre rum
  • Förvänta dig inte alla dina önskemål uppfylls, det kan inte alltid garanteras att allt uppfylls.
  • Använd kreditkort, de erbjuder ibland belöning i form av flygmil, gratis övernattningar och poäng att använda på andra resor i framtiden
  • Boka inte fel hotell, använd Google Maps för att veta exakt vart det ligger innan du bokar och betalar
  • Ta reda på om det finns en massa extraavgifter som tillkommer, och om dessa går att avboka
  • Läs recensioner över hotellet på de olika sajter som finns med just detta syfteJulklapp snöre knut
  • Boka vid rätt tidpunkt, vissa datum är sjukt mycket dyrare än andra när det kommer till vissa helger och i sista minuten kan det vara dyrare än om man bokar i förväg

Några som firar jul i Sverige är det populära skotska bandet Glasvegas som spelar en julkonsert på Södra Teatern i Stockholm den 9 december – i dag alltså. De har nämligen nyligen släppt en EP med jultema och däribland finns singeln “A snowflake fell (and it felt like a kiss)” men även annat, helt nytt material. Bandet som slog igenom stort 2008 har varit särskilt stora i Sverige. Det kommer alltså bli julmys på Södra Teatern och det gör nog att en hel del Stockholmare, samt en och annan turist som också är på plats, kommer känna att julkänslan infinner sig, något som vi hoppas i alla fall, trots bristen på snö. Mer om detta kan man läsa mer om i Sydsvenskan.