Om du vill ha en billig minisemester är en weekend i Stockholm när våren kommit bland det bästa du kan uppleva. Här finns allt från gratis museum, loppisar och stadsvandring. Det finns många olika vandrarhem att välja för övernattning och foodtrucks runt parkerna för en billig måltid.

När det blir varmare ute och vi har överlevt vintern är det dags både att hänga undan vinterjacka och göra något åt den soffpotatis många av oss blivit. Det bästa sättet att få nytt liv är att ta en minisemester. För detta behöver vi inte åka utomlands utan vår vackra huvudstad har mycket att erbjuda i arkitektur, parker, kultur och andra sevärdheter. Mycket som blir billigt med planering:

  • Köp buss eller tågbiljetter i god tid före resan.
  • Bestäm vilka som ska åka och boka ett vandrarhemsrum, ju fler ni är desto billigare men också roligare!
  • Om detta är en resa för dig och din käraste så boka hotell i god tid och få rabatterat pris, njut av resan med lyxig frukost som inte upptar all budget.
  • Kolla upp vilka stadsdelar ni ska besöka och vad det finns i matväg, runt många parker finns det gott om foodtrucks.
  • Ta med en ryggsäck för att handla fika. När det är fint väder är det underbart att vara ute och ta en fika och vid närmaste mataffär kan ni köpa fikabröd istället för att sitta på ett fik för dubbla kostnaden.

 

Helt gratis

När ni ändå har kommit till Stockholm är det värt att passa på att besöka några av våra statliga museer. Naturhistoriska riksmuseet, Medelhavsmuseet och Etnografiska museet är bland de populäraste. I alla dessa säregna museer finns det mycket att se som kommer sätta guldkant på minisemestern och dessutom är det fri entré!