Förra året kunde vi läsa att antalet snabblån visa SMS som har gått till Kronofogden minskar, någonting man skrev om i Svenska Dagbladets Näringsliv. Så här skriver man:

Antalet snabblån via SMS som gått till kronofogden under första halvåret i år minskade. En förklaring är att branschen genomgår en självsanering menar den nybildade branschorganisationen.

Och det är ju goda nyheter, eftersom det innebär att allt färre får problem med sin ekonomi, och kan använda snabblån som det bör användas. Tyvärr har det varit många som inte förstått innebörden av obetalda SMS-lån, och många är det nog som tänkt att det inte gör någonting om de betalas lite senare, eller om man tar ett lån för att betala av sitt lån. Men saken är att om man gör som så, är det lätt att hamna i en ond cirkel vilket gör att man aldrig lyckas betala tillbaka sitt lån. Det är då problem uppstår. Om SMS-lån, eller snabblån som det också kallas, hanteras korrekt – behöver man inte oroa sig. Då kan man ta ett lån för en oväntad utgift eller av någon annan anledning, och sedan betalar man tillbaka lånet när lönen eller om det är en annan inkomst det handlar om, när de pengarna har kommit. Det gäller också att välja ett säkert låneföretag om du ska ta ett lån, exempelvis smspengar.nu som du snart ser är ett säkert bolag om du läser deras företagsinformation.

Nyligen skrevs det också att det ska bli tryggare att ta SMS-lån nu. I en artikel här har man skrivit om säkrare sms-lån, vilket kommer med att Finansinspektionen får rätt pröva företagen.  Så här står det i artikeln:

Det ska bli tryggare för alla som måste ta ett snabblån. Regeringen föreslår en skärpning av lagen så att Finansinspektionen får rätt att pröva företagen. I dag vet ingen ens hur många företag som ägnar sig åt att ge snabblån.