Att hitta så billiga resor som möjligt är inte bara en sport, för många resenärer är det en nödvändighet för att man ska resa någonstans eller stanna hemma. Tipsen kring hur man ska lyckas är många och det bästa är att de flesta av dem också verkligen fungerar. Är man intresserad av att resa lång kan man behöva flyga för att kunna komma fram till det resmål man önskar. Frågan är om det går flyga utan avgifter? Även om de olika flygbolagen har olika knep för att fylla upp de platser som man annars skulle flyga tomma och man med jämna mellanrum går ut med olika kampanjer, så är det tyvärr svårt att kunna se en helt avgiftsfri resa just inom flygbranschen. Men det hindrar ju inte till att man lyckas hitta en riktigt bra deal!

Kanske kan man tycka att det räcker med de klassiska tipsen för att resa billigare, men då strävar man inte mot målet att det ändå ska vara så billigt som det absolut bara går. Nej, vill man verkligen spara pengar är ett av de bästa knepen att gå in på sajter som uttalar sig kring att vara de billigaste på marknaden och gärna gör det möjligt till att jämföra de olika flygbolagens priser för att kunna vaska fram det absolut billigaste. En av dessa sajter som vanligen rekommenderas av vana resenärer är www.skyscanner.se.

De klassiska tipsen är bland annat att man ska försöka vara så rörligt som möjligt när det gäller dagar som man kan tänka sig att flyga på, och på så sätt undvika de dagar då många andra vill resa iväg. Ytterligare ett tips är att vara ute i så god tid som möjligt när man bokar sin resa. Gärna flera månader i förväg, om man vill kunna märka av en markant skillnad i priset på flygbiljetterna.