Det är dyrt att resa just nu. Enligt Svenska Dagbladet beror det bland annat på den svaga kronan. Så här skriver de:

För bara ett år sedan kunde svenskarna göra stora klipp på shopping utomlands. En stark krona och en svag dollar gjorde det extra billigt att handla i USA, och det populära resmålet New York seglade upp i topp på resebolagens listor. Men sedan dess har valutakurserna gått åt helt motsatt håll.

Detta är självklart väldigt tråkigt då resandet ger otroligt mycket, både i erfarenhet och upplevelse. Så vad är alternativet? Alternativet är att prioritera.

Spara till resan genom att prioritera

I sverige är vi fortfarande ett land där de flesta har det mycket bra rent ekonomiskt – och de flesta har möjligheten att spara för att unna sig någonting fint. Det är här det gäller att prioritera. Vad vill du helst ha? En utekväll med dina vänner? Nya kläder? ..eller en resa? Det går att spara ihop pengarna till en resa om en verkligen försöker och prioriterar bort övriga saker. Sen finns det så klart annat som påverkar också. Måste du välja den dyraste resan? Säg att du älskar sport, du älskar hockey. Du vill verkligen se en match i NHL, live på plats. För att lyckas ha råd med en resa till den match du vill se: Gå inte på några matcher i Sverige, välj bort fina middagar med vänner – ät hemma istället, köp inte dyra kläder (även om det är en tröja rån ditt favorit hockeylag). Välj även att boka NHL-resor som paketresor. På så vis får du ett prisvärt alternativ som innefattar både flyg, biljetter till matchen och i vissa fall även boende. Det gör verkligen att priset blir lägre. Sedan ska du ju såklart fråga dig också: vilket lag är viktigast att se? Självklart är det roligast att se ett lag mellan de två bästa lagen i ligan, men om pengarna inte finns är det mer värt att välja ditt favoritlag som kanske spelar mot ett av ligans sämre lag. Eller så kan det vara kul att se ett lag med en svensk i? Då kan Chicago Blackhawks kan vara någonting?

Det är kostsamt att resa – ja. Men samtidigt är det ännu dyrare att inte förverkliga sina drömmar. Till och med fegt, om vi ska lyssna på Johannes Hansen.

hockeyklubba-och-puck